Vinsmagning er oplevelsen værd

Vi mennesker har drukket vin i hundredvis af år. At brygge vin har således i mange år været et håndværk, og valg af druer, lagring og ingredienser er noget af det vigtigste i vinbrygningsprocessen.
Rigtig mange mennesker har fået øjnene op for vin, og gør en ære i at smage vin fra forskellige druer og egne. Desværre er der også mange, der ikke forstår vinen, og bare drikker vin for at drikke.

Det er synd, da vinsmagning kan være en oplevelse i sig selv.
Èn af grundene til, man bør tænke sig om ved valg af vin til maden, er fordi vinen skal komplimentere retten og fremhæve dens smag. Det er egentlig meget simpelt.

Hvidvin til forret- ikke for sød. Rødvin til hovedret, kraftig mad- kraftig vin. Dessertvin eller portvin til dessert. Som hovedregel skal en dessertvin være sødere end desserten.
Følger man det, går man ikke helt galt i byen, ellers står der ofte, hvad man kan drikke den pågældende vin til bag på flasken.

Nye vindrikkere er ikke altid så gode til de kraftige og stærke vine. Èn af de rigtig populære vine til nye vindrikkere, der kan anbefales til en god sommeraften på terrassen eller til en god dessert er Asti Spumante, som er en mousserende vin, der kommer fra Italien. Det er en rigtig sød vin, der gerne skal drikkes kold. Det er derfor en vin, de fleste kan lide, og som derfor også vil være en fordel at servere til desserten til familiefesten.

De fleste kender også til Amarone-vinene. Der findes nogle forskellige, men den mest kendte er nok den tørre og kraftige rødvin, der drikkes til rigtig mange fester og familiesammenkomster. Det er, fordi det er en sikker vinder til de retter, der ofte bliver serveret. Der findes også Amarone-dessertvine, Redioto, som er gode til mange slags desserter.

Skriv et svar