Tilbagebetaling af skat – 21840,00 DKK – Mail

Hvis du får en mail med beskeden Tilbagebetaling af skat efterfulgt af et eller andet beløb, så slet den med det samme. Det er ren spam.

For sjov skyld åbnede jeg den, fordi det kan være spændende at se, hvordan de forsøger at snyde folk. I denne mail har de lavet en falsk SKAT-hjemmeside, hvor de beder dig om at udfylde en formular. Jeg havde ikke lyst til at klikke mig ind på hjemmesiden, men kan konstatere, at det i hvert fald ikke er SKAT’s officielle hjemmeside.

På deres falske side vil de sikkert bede om diverse oplysninger, som kan bruges til at stjæle ens penge.

For hvordan foregår tilbagebetaling?

SKAT kan godt give oplysninger pr. mail, herunder også om tilbagebetaling. Men det foregår jo ikke på denne måde. Man får en reminder om, at man kan logge ind på skat.dk og se sine oplysninger. Hvorfor skulle man igennem en eller anden mærkelig formular, som spørger om alt muligt?

De gemene spamere får det – ligesom i mange andre tilfælde – til at se realistisk ud, fx ved at indsætte et beløb, som ser ud til at komme efter en beregning.

Men falder folk for det. Ja, nogle gør desværre. Man vil jo gerne tro på det, også når de skriver, at man har vundet i LOTTO.

SKAT udsender advarsel

SKAT har selv lavet en guide til, hvordan du undgår den slags svindel. På denne side giver de nogle gode illustrative eksempler.

Skriv et svar