Tag bussen

I dag er vi mennesker generelt ret forkælede. Vi vil helst lave så lidt som muligt og få så meget så muligt ud af det. Det er naturlig adfærd på mange måder, og mennesket har haft godt brug af denne adfærd. Ellers var vi nok ikke blevet så effektive, og teknologien havde ikke udviklet sig så meget, som den er. Se i dag. Vi har internettet, og kan kommunikere verden over med få klik. Vi kan betale regninger over nettet, og vi kan i dag rejse utroligt lange afstand på kort tid.

Så meget har teknologien gjort for os. Vi har fået meget mere fritid, og i stedet på at skulle fokusere på overlevelse, som vi skulle i gamle dage, fokuserer vi nu på at “leve livet”. Vi vil have livskvalitet, vi vil se og opleve verden, og vi vil helst samtidig kunne slappe så meget af så muligt.

Alt sammen er forståeligt nok. Desværre medfører denne adfærd også grusomme ting. Vi er i gang med at ødelægge miljøet, og en global opvarmning truer os alle.

Alligevel har vi svært ved at lægge denne adfærd på hylden. Ved du stadig ikke hvad jeg snakker om? Det handler om, at vi skal til at tænke over hvilke valg, vi tager i hverdagen og ikke altid skal forsøge at lave så lidt som muligt. Det gælder blandt andet om, at vi burde droppe bilen. De fleste af os har slet ikke et decideret behov for bil, da vi har så meget offentligt transport. Vi ville på denne måde kunne formindske udledningen af CO2 enormt meget, hvis vi bare tog bussen eller toget i stedet for.

Busture er knap så miljøskadelige som bilturene, og i stedet for at tage fly eller bil, når vi skal på ferie, burde vi måske tage en af de busrejser der bliver tilbudt.

Eller slukke lyset, når i ikke bruger det. Mindsker vores madspild. Sorterer affald og sparer på vandet. Hvis vi alle ofrede os selv og gjorde lidt for naturen, ville vi komme langt.

Skriv et svar