Kategorier
Diverse

Sygeplejerskeuddannelse på Youtube med fræk film

Lav din egen hjemmeside her (add)

I sommeren 2010 dukkede der en sjov og lidt fræk video op på Youtube. Dens hensigt var at sælge sygeplejerskeuddannelsen.

En ung mand er kommet slemt til skade, og det lader til, at alt håb lades ude. Men pludselig knappen én af sygeplejerskerne blusen op og viser det hele. Den unge mand vågner tilsyneladende, og sygeplejersken laver den klassiske “call me” bevægelse til ham. Kom ikke og sig, at jobbet er kedeligt.

sygeplejerske billede

Ved at google lidt om dette korte klip kan man se, at videoen tilsyneladende havde den ønskede effekt: At låne folks opmærksomhed og få flere til at melde sig ind på sygeplejerskeuddannelsen. Ifølge Ekstra Bladet var der i 2009 en stigning på over 2000 tilmeldinger (http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1390651.ece).

Hele kampagnet hedder Hvid Zone og skal “sælge” uddannelser til sygeplejerske, radiograf og bioanalytiker.

Sådan virker det: Videoen spredes på nettet, fordi den er speciel. I slutningen af filmen opfordres man til at gå ind på hjemmesiden hvidzone.dk – her får man så mere info om de nævnte uddannelser. Der er endnu et eksempel på den såkaldte virale reklame: Videoer, som spredes på nettet.

Facts:

Uddannelsen til sygeplejerske findes over det meste af landet i byer som Esbjerg, Frederiksberg, Rønne, Hillerød, Hjørring, Holstebro, Horsens, København, Nykøbing F., Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tórshavn på Færøerne, Vejle, Viborg, Ålborg og Århus.

Ifølge sygeplejerskeuddannelsen.dk er det godt (men ikke nødvendigt for at blive optaget), hvis man har haft fag som fordel at have haft psykologi, samfundsfag, filosofi og biologi. Man skal have en studentereksamen for at blive optaget.

Der er ca. 5 % mænd på uddannelsen.

Skriv et svar