Kategorier
Hjem og fritid

Små hunderacer – En liste med de mindre racehunde

Lav din egen hjemmeside her (add)

Det skal være den slags, som man kan bære rundt på uden problemer. Den slags, som er nemme at have med i bilen osv. Hos visse celebrities som fx Britney Spears, Madonna, Hilary Duff, Christina Ricci, Paris Hilton og Reese Witherspoon er chihuahuaen fx det foretrukne dyr. Man ser dem ofte sammen på kendte fotos, hvor hunden nærmest er blevet symbol på de der berømte kvinder.

Det er sikkert ikke så svært at finde et transportbur, som er stort nok til chihuahuaen.

Men der er jo også mange andre søde små hunderacer derude.

Jeg fandt en fed liste på Små hunderacer Hundetips

smaa-hunderacer-lhasa_apsoPå de fleste sider – tror jeg nok – er der billeder af hundene. Ret flotte billeder på de sider, jeg lige tjekkede. Man kan jo også bare google “Små hunderacer”. Der er masser af gode resultater. Og på nogle af siderne har de sågar små hunderacer til salg. Det er altid spændende at se på hunde på nettet.

Fordele ved små racehunde

1) Små racer får ikke så ofte hoftedysplasi som de store. Dette kan enhver dyrlæge bekræfte. Se fx denne dyrlæge-hjemmeside om hoftedysplasi.

2) Små hunde er nemmere at transportere.

3) Når du lufter hunden, oplever du, at andre mennesker ikke bliver så bange for din hund, som hvis du havde en stor. Dette er især en fordel, når du slipper den løs. Folk, som ser løse hunde, reagerer meget forskelligt. Nogle synes, at det er morsomt at se den komme, andre bliver rædselsslagne.

4) Små hunde kan ganske vist larme – men de gør normalt ikke nær så højt som de store.

5) De spiser ikke så meget som store.

6) De lever normalt længere end de store.

Problemerne er også mindre…

De små racer virker ikke så skræmmende på folk. Det er ingen hemmelighed, at hundeluftere kan blive upopulære, når de slipper hunden. Her kan andre få sig lidt af en forskrækkelse, når de pludselig ser en løs hund. Men dette problem er – ligesom hunden – mindre.

Det typiske problem med hunde, som hopper op på mennesker, er i sagens natur også mindre. Dermed ikke sagt, at man ikke skal lære de små racer at blive nede, men når de alligevel hopper op, er det mindre risiko for, at de kommer til at vælte nogen omkuld.

I forhold til at holde vagt kan man regne med, at hundegøen vil få de fleste til at fravælge et hus, også når det ikke lige kommer fra en stor schæfer.

Læst 5 gange

Skriv et svar