Kategorier
Diverse

Sikker transport med hunden

Lav din egen hjemmeside her (add)

På HUndetips.dk læse jeg for nyligt, at det kan være livsfarligt at have hunden siddende på sædet i bilen. For når man laver hårde opbremsninger eller endnu værre end det: Når man komme ud for kollisioner, så kan hunden flyve fremad med så stor “anslagsenergi”, at det kan blive direkte livsfarligt for de andre passagerer i bilen. Det viser en lang række test.

Sagen er, at de fleste ikke tænker over faren ved det. For det går jo fint tur efter tur. Men den dag, hvor der sker noget, bliver det rigtig farligt. Men det er vel ikke noget problem for dig, for det er jo kun naboen, der kører galt. Du kører ikke galt, for du er blandt de 90 % bedste bilister (det mener de fleste mænd, at de er).

Men ud over sikkerheden er der også mange andre fordele ved at bruge et af de gode bure i bilen. Det er nemlig meget nemmere at holde bilen ren, når man bruger et hundebur. Og så generer det ikke de andre passagerer, når der er en hund med i bilen. Så næste gang du kigger på hundeartikler online, så var det måske en idé at kigge på burene til hunden. De fås i mange forskellige materialer. Alu hundebure. Stål hundebure og plastik. Jeg anbefaler alutransportbure. De er godt nok lidt dyrere, men de er også bedre. Nogle af dem har været igennem den såkaldte anodisering, dvs. en særlig hærdning af burets aluminium. Det gør, at overfladen ikke så let går i stykker. Alu-transportbure er lette og så alligevel meget holdbare. Pengene er godt givet ud.

Reglerne. Der er ikke noget fast lovkrav, der siger, at en hund skal være i bur i bilen. Det er dog kun i skrivende stund, for det er sandsynligt, at der kommer et lovkrav. Fx har de det allerede i lande som Sverige. I øvrigt står der i Færdselsloven, at gods skal være placeret forsvarligt i bilen. Det ville være nærliggende at betragte en hund som en form for gods, for konsekvensen kan være lige så stor.

Klik her (like god) for mere om burene.

Bure til salg: Hundetips

Skriv et svar