Kategorier
Rejser

Seværdigheder i Rom – Spisesteder m.m. – Kort intro – Ja!

Lav din egen hjemmeside her (add)

Rom er en romantisk by

rom-kort-turist
Man bør i hvert fald se Colosseum, Forum Romanum og Peterskirken, ellers har man ikke været i Rom. Colosseum og Forum Romanum ligger lige ved siden af hinanden. Vælg først Forum R. – her kan du nemlig købe en billet, som også gælder til Colosseum. På denne måde slipper du får at stå i kø i lang tid ved Colosseum, for hér er der en kø til dem, som ikke har billet (en meget lang kø), og så er der en anden til dem, som har en billet (en meget kort og hurtigt afviklende kø). Kig på et godt kort over F. Romanum (de findes inde på pladsen), for at få et overblik.

En anden spændende seværdighed er Den spanske trappe. Her er altid fyldt med mennesker, og der er gode spisesteder i nærheden.
seværdigheder i Rom

colosseum-i-rom-billede

udsigt-fra-billigt-hotel-i-rom

obelisk-piazza-navona-rom

Det er altid hyggeligt at være på Piazza Navona. Hvis du har set filmen Engle og dæmoner med Tom Hanks i hovedrollen, så har du sikkert lagt mærke til denne plads. Det er i det hele taget spændende at se filmen før turen til Rom. Man kan ikke undgå at finde seværdigheder, som er med i filmen.

pantheon-sevaerdighed-rom

Pantheon betyder “alle guders tempel”. Når man læner hovedet bagover og kigger lige op, ser man op mod himmelen. Det er et arkitektonisk mesterværk, som krævede matematisk viden på højt niveau. Den største fascination kommer, når man er inde i bygningen. Det er utroligt spændende. Der er gode muligheder for at finde spisesteder i dette område

berninis-baldakin-peterskirken
Dette er Berninis baldakin i Peterskirken. Det er en seværdighed, som giver sig selv på turen til Rom.

pladsen-peterskirken

Efter at have set kirken indeni i en times tid (jeg kunne have brugt meget mere) gik jeg ud på pladsen foran kirken og fik lys og luft. Her ved Peterskirken finder man ikke de bedste spisesteder. Det gælder om at komme væk fra de mest centrale steder såsom denne kirke, Colosseum, dog har jeg nydt et godt måltid ved Monumento Nazionale en Vittorio Emanuele II eller på dansk “Victor Emanuel – Monumentet”. I det hele tager synes jeg, at spisestederne er mere spændende i det gamle kunstnerkvarter Trastevere, som ligger vest for floden. Selvom mange turistguides guider folk derhen med lovning om et mindre turistpræget sted, så er et alligevel blandt det bedste.

Spis senere, end du er vant til

Italienerne spiser deres aftenmad meget senere end os. Derfor kan du regne med, at en restaurant fyldt med mennesker kl. 18.00, er en restaurant fyldt med turister. Og det ved kokkene og tjenerne. Nogle steder, fx de centrale, satser de mest på at få folk hurtigt ind og hurtigt ud. Men det gælder ikke de steder, hvor de lokale plejer at komme.

Emner: Rom, rejse, romantisk rejse

Læst 3 gange

Skriv et svar