Kategorier
Kultur

Poul Nyrup Rasmussen – Hvem var han?

Lav din egen hjemmeside her (add)

Poul Nyrup Rasmussen er formodentlig bedst kendt, blandt den danske befolkning, som førhenværende statsminister og ligeledes for sin tid som formand for socialdemokratiet. Men Nyrup har gennem sin karierre beskæftiget sig med mange forskellige områder. Poul Nyrup Rasmussen er søn af Oluf Nyrup Rasmussen og Vera Eline Nyrup. Poul Nyrups far, Oluf Nyrup Rasmussen, beskæftigede sig med flere forskellige arbejdsområder, politik var dog ikke en af dem.
Oluf Nyrup Rasmussen var, foruden, som beskrevet af Poul Nyrup Rasmussen selv, en varm humørspreder, også en hårdt arbejdende mand. Oluf Nyrup Rasmussen havde I sin tid på arbejdsmarkedet, flere forskellige beskæftigelses kasketter på, herunder blandt andet Arbejdsmand, filmoperatør og altmuligmand. Poul Nyrup Rasmussens mor, Vera Eline Nyrup, var, ligeledes beskrevet af Poul Nyrup Rasmussen selv, som det mest selvopofferende menneske han har kendt. Vera Eline Nyrup arbejde, I sin tid på arbejdsmarkedet, som Rengøringsassistent. Poul Nyrup Rasmussen blev født d. 15 Juni 1943 I Esbjerg, hvor Han ligeledes vokser op.

Poul Nyrup Rasmussen får sin studentereksamen I 1962 Fra Esbjerg Statsskole. Allerede her er Poul Nyrup Rasmussen aktiv inden for det politiske felt, da han var medstifter af det første ”Frit forum” forum for socialdemokratiske studerende, på Esbjerg Statsskole. Poul Nyrup Rasmussen søger senere hen Ind på Cand.polit. Uddannelsen I København, og dimittere herfra I 1971. Herom skal det siges at Cand.polit titlen betegner en studerende fra et universitet som har taget en kandidat uddannelse I økonomi, og dermed ikke en decideret uddannelse inden for statskundskab, som nogle af landets andre politikere har som uddannelses baggrund.

Poul Nyrup Rasmussen er I dag gift med Lone Dybkjær, som ligeledes er beskæftiget inden for dansk politik. Lone Dybkjær er en dansk radikal politiker og hun var ligeledes miljøminister i KVR-regeringen. Poul Nyrup Rasmussen havde sammen med sin kone, Lone Dybkjær tre piger, hvoraf en, Signe Nyrup Rasmussen, var deres fælles datter, og endvidere havde to piger som Lone Dybkær har fra tidligere forhold.
Han arbejder i dag, i samråd med psykisk sårbarhed.dk og ”Det sociale netværk” på at komme det tabu, som er omkring psykisk sårbarhed i Danmark, til livs. Nyrup arbejder i dag, blandt andet, som formand for ”Det sociale Netværk” med fokus på netop at komme det tabu, som finder sted i Danmark, omkring psykisk sårbarhed til livs. Poul Nyrup Rasmussen beskriver med egne ord, at det var datterens, Signe Nyrup Rasmussens, bortgang som var drivkraften bag hans arbejde som formand for ”Det sociale Netværk”, og herunder hans arbejde med psykisk sårbarhed.

Poul Nyrup Rasmussen har en lang række karierre valg bag sig, inden for blandt andet økonomi, og politik – såvel nationalt som internationalt.

Poul Nyrup Rasmussen har fra 1971 til 1988 beskæftiget sig med økonomi i flere forskellige sammenhænge. Fra 1971 – 1980 var han ansat som Økonom i Lo. LO står for ”Landsorganisationen i Danmark” og fungere som fagforbundenes og faglige a-kassernes fælles stemme i forhold til Folketinget, regering og EU. Nyrup arbejdede i LO i 15 år, og formåede også i den periode at ”stige i graderne”. Fra 1980 til 1988 blev han ansat som Cheføkonom, ligeledes i LO. Poul Nyrup Rasmussen blev i 1986 til 1988 ansat i stillingen som Direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Herefter har Nyrup haft en årrække hvor han har beskæftiget sig med økonomi, en kompetence som han ligeledes uddannede sig til fra Københavns Universitet.

Poul Nyrup Rasmussen, er folkeligt bedst kendt som politiker, og forhenværende statsminister. Nyrup sidder, i begyndelsen af sin karriere, som næstformand for Socialdemokratiet fra 1987 til 1992.I 1992 indtager han posten som Formand for Socialdemokratiet, han besidder stillingen som Formand for Socialdemokratiet fra år 1992 til 2002.

I mellem tiden, nærmere betegnet i år 1993, bliver han valgt ind som Danmarks statsminister. Poul Nyrup Rasmussen blev valgt ind med et stort antal af personlige stemmer, og sad på statsminister posten fra d. 25 Januar 1993 til d. 27 November år 2001.

Den tidligere statsminister har, foruden sin imponerende karriere inden for Politik såvel som økonomi, ligeledes skrevet og udgivet bøger. Poul Nyrup Rasmussen har i alt forfattet hele fem bøger. Foruden selv at have forfattet fem bøger, har den tidligere statsminister, skrevet forord til flere bøger og ligeledes redigeret og medforfattet flere bøger og litteratur.

Genbrugspladser Esbjerg

 

Skriv et svar