Kategorier
Hjem og fritid

Plæneklipper virker ikke – Hvorfor starter plæneklipperen ikke?

Lav din egen hjemmeside her (add)

Der kan være mange forskellige grunde til, at din plæneklipper ikke vil starte. Smid den IKKE ud – Du kan altid få en plæneklipper til at køre igen! Her er de mest almindelige, hvis vi altså ser bort fra de HELT indlysende såsom manglende benzin.

Jeg har spurgt en plæneklipperforhandler om følgende: HVAD ER DEN MEST SANDSYNLIGE ÅRSAG TIL, AT PLÆNEKLIPPEREN IKKE VIL STARTE? Han svarede, at det for det meste skyldes, at benzinen i plæneklipperen er blevet for gammelt. For benzinbeholderen i plæneklippere er normalt ikke gode nok til at opbevare benzin. Det bliver dårligt og kan ikke bruges. Det er noget andet med det benzin, som du har i godkendte dunke. Det kan sagtens holde.

1) Dit tændrør trænger til at blive renset eller udskiftet. Skru det ud og rens det med sandpapir alle steder. Hvis tændrøret er kulsort over det hele, kan det være tegn på, at det skal renses. Hvis du ikke har en tændrørsnøgle, så spørg efter én i et byggemarked. De koster næsten ingen ting.

Du kan også vælge at udskifte det i stedet for at rense det, for det koster kun en halvtredser. Og jeg har oplevet, at en rensning ikke virkede, men det gjorde udskiftningen.

2) Dit luftfilter er så beskidt, at der ikke kan komme luft ind i systemet. luftfilter-paa-plaeneklipperMan kan vel nærmest sammenligne det med, at et menneske ikke kan trække vejret. Luftfiltret sidder i en sort, lille boks, hvor der er en skrue lige midt i. Skru på skruen mod uret, indtil du kan få det af. Åbn filteret og rens alt hvad du kan.

3) Skift olie. Du vil møde nogle, som ikke tror på, at gammel olie kan være grunden til, at plæneklipperen ikke vil starte. Men prøv alligevel.

4) Dit benzin har stået for længe og er blevet for gammelt. Skift det ud. Og træk mange gange, for det gamle sidder stadig i systemet.

Og endnu engang: Smid den ikke ud! Du kan altid få en plæneklipper til at køre igen!

[rssinpage rssfeed=’http://www.dr.dk/nyheder/service/feeds/tech’ rssdescriptionlength=’10’]

Læst 6 gange

Skriv et svar