Ørepropper – Til søvn, skydning, arbejde m.m.

Her følger en række kvalitative og subjektive vurderinger af forskellige typer ørepropper.

MED silicone “earplugs” produceret i Italien.
orepropper-roed

Disse silicone-ørepropper skal formes til en lille bold, som pressen ind mod øregangen. De giver en perfekt beskyttelse mod støj, men mærkes ret tydeligt i øret, hvilket man skal vænne sig til. Kan bruges til søvn og arbejde m.m. Siliconen er lidt klistret, hvilket skal være med til at holde det fast i øret. Men denne virkning aftager meget hurtigt.

EAR division Cabot Corporation – De såkaldte grantræerorepropper-2
Denne øreprop er en lille pind med bløde gummilameller på. Den er nem at sætte ind i øret og dæmper effektivt for støj. Men denne øreprop mærkes meget tydeligt i øret, hvorfor jeg mest vil anbefale den til kortere beskyttelse som fx koncerter og skydning. I øvrigt er disse ørepropper usædvanligt langtidsholdbare. Jeg har (ingen løgn) haft mine i snart 20 år! Og de er blevet brugt til koncerter, skydning og søvn (det sidste vil jeg som antydet ikke anbefale dem til).

De skal vaskes engang imellem. Brug blot lunken vand med lidt håndsæbe – det virker fint.

EAR Classic – Gule skumgummiørepropperoerepropper-3
Disse ørepropper dæmper effektivt, og man kan vænne sig til at bruge dem. Til søvn er de lidt for generende. Men her er et tip: Klip dem over i to. Så føles det ikke så stramt i øret. Hvis du står over for kraftig støj, skal du selvfølgeligt ikke klippe dem over.

Tilsøvn vil jeg anbefale vat-beskyttelse. Jeg har sovet med de tre ovennævnte typer og kan ikke anbefale dem. De små vatkugler er det, som generer mindst under søvnen.

Skriv et svar