Ørepropper – Til søvn, skydning, arbejde m.m.

Her følger en række kvalitative og subjektive vurderinger af forskellige typer ørepropper.
Høreværn
MED silicone “earplugs” produceret i Italien.
orepropper-roed

Disse silicone-ørepropper skal formes til en lille bold, som pressen ind mod øregangen. De giver en perfekt beskyttelse mod støj, men mærkes ret tydeligt i øret, hvilket man skal vænne sig til. Kan bruges til søvn og arbejde m.m. Siliconen er lidt klistret, hvilket skal være med til at holde det fast i øret. Men denne virkning aftager meget hurtigt.

EAR division Cabot Corporation – De såkaldte grantræerorepropper-2
Denne øreprop er en lille pind med bløde gummilameller på. Den er nem at sætte ind i øret og dæmper effektivt for støj. Men denne øreprop mærkes meget tydeligt i øret, hvorfor jeg mest vil anbefale den til kortere beskyttelse som fx koncerter og skydning. I øvrigt er disse ørepropper usædvanligt langtidsholdbare. Jeg har (ingen løgn) haft mine i snart 20 år! Og de er blevet brugt til koncerter, skydning og søvn (det sidste vil jeg som antydet ikke anbefale dem til).

EAR Classic – Gule skumgummiørepropperoerepropper-3
Disse ørepropper dæmper effektivt, og man kan vænne sig til at bruge dem. Til søvn er de lidt for generende. Men her er et tip: Klip dem over i to. Så føles det ikke så stramt i øret. Hvis du står over for kraftig støj, skal du selvfølgeligt ikke klippe dem over.

Tilsøvn vil jeg anbefale vat-beskyttelse. Jeg har sovet med de tre ovennævnte typer og kan ikke anbefale dem. De små vatkugler er det, som generer mindst under søvnen.


Skriv et svar