Nyt grip på min badmintonketcher

Som badmintontræner i en større forening, sker det ofte at jeg får stillet spørgsmålet om hvornår ens grip på badmintonketcheren skal skiftes, af både spillere, forældre og motionister. Den typiske fejl jeg ofte ser, er at de lader grippet sidde på for længe så det enten er helt flosset eller gennemhullet af slidtage. Mit svar varierer selvfølgelig alt efter hvilken type grip man spiller med og hvor ofte man spiller.

En tommelfingerregel til, hvornår man skal skifte sit grip på, sin badmintonketcher, lyder således, når man begynder at få vabler af ketcheren, eller grippet begynder at smitte af, så skal man skifte.

Jeg havde en spiller på et tidspunkt som spurgte, hvorfor man oftest så de kvindelige proffer spille med Yonex Supergrip på deres badmintonketcher, hvor mændene ofte spillede med frotté. Jeg forklarede, at valget af grip til ens badmintonketcher afhang af mange faktorer. Nogen foretrak et tykt greb på sin badmintonketcher, mens andre ønskede bedre kontakt til den og derfor valgte tyndere greb på ketcheren. Hertil kom også forklaringen om, at nogle badmintonspillere svedte mere når de for eksempel skulle til Østen og spiller turneringer, og derfor valgte de at spille med frotté på deres badmintonketcher for at være sikker på, at kunne holde fast i den når de hurtige dueller gik i gang.

Jeg har altid foreslået mine ungdomsspillere helt op til u15 at spille med Yonex supergrip, da min erfaring siger mig, at teknikken bliver bedre med tyndere greb på badmintonketcheren i en ung alder – desuden har de nemmere ved at nå rundt om ketcheren på denne måde. Efter u15 må spillerne selv om, om de vil spille med det ene eller andet greb på deres badmintonketcher.

Foruden spørgsmålet om, hvornår ens grip på badmintonketcheren skal skiftes, så får jeg også spørgsmålet, om klubben har grip man kan købe. Her henviser jeg altid mine spillere til en webshop (www.badmintonketcher.dk) som jeg har god erfaring med, både når det kommer til farver, varianter og prisen. Når mine spillere så har været forbi webshoppen og købt deres nye grip som passer til deres badmintonketcher, så opstår næste spørgsmål ”kan du sætte det på for mig?” og selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe dem de første gange. Jeg kræver, at mine spillere ser hvordan jeg sætter deres grip på badmintonketcheren, så de også lærer hvordan man gør og på et senere tidspunkt ikke længere har brug for hjælp til pålægning af grip på deres badmintonketcher.

Skriv et svar