Kategorier
Hjem og fritid

Mange synes det er problematisk at erindre børnesange

Lav din egen hjemmeside her (add)

Der forefindes adskillige børnesange og mangfoldige omsværmede i denne kaliber, som synges for og inklusive børn. Dersom du selv er mor eller af andre grunde er i kontakt med små børn, hvor du kan opføre forskellige børnesange, så sker det at du prøver at have glemt nogle af børnesangene.

Er du nær ved at blive mor?

Som vordende moder eller kommende fader, så er det rigtig super at begynde at indøve disse børnesange, så kan man alle de kendte børnesange når I har brug for disse. Når først guldklumpen er født, bliver der nok at se til, så forbered jer beredvilligt i god tid.

Desuden er det rigtig godt for guldklumpen, hvis den gravide synger samtidig med hun er drægtig. Barnet er i stand til høre børnesangene og lykkes derved nærmest at identificere melodierne. Det virker virkelig trøstende på barnet. Desuden kan I jo teste sangteksterne uden at babyen forstår sangteksten og derved er det en habil praksis at øve på.

Adskillige sorter af børnesange

Der er enormt mange børnesange, og i utallige grupper. Der findes f.eks. lejlighedssange og øvrige børnesange.

Utallige af sangene er sat på skrift med pædagogiske øjemed, så børnehavebørnene formår at forstå lidt ud af melodien eller den sangleg der følger med. Så de unge kan få kendskab til rigtig talrige ting ved at synge utallige børnemelodier.

En hel del af melodierne er også rigtig gode at bruge i f.eks. de små klasser. Her kan man være kollektiv om en børnesang, hvor de unge samtidig er i stand til tilegne sig lidt og få det sociale godt op at stå. Der eksisterer bla. flere slags fællessange, ligeledes findes der en masse sanglege hvor man leverer næste vers til en anden elev.

Visse elskede sange

Der eksisterer som i alle øvrige retninger, visse sange der er mere populære end de øvrige. Du kender utvivlsomt sange som Hønsefødder og Gulerødder og Se den lille kattekilling.

Men en af de mest elskede børnesange er Mariehønen Evigglad. Børnesangen om mariehønen der er ude i regnen og løber ind i sneglen Søren, som tilbyder mariehønen at komme i tørvejr i sneglehuset, hvor de så bliver rigtig fortrolige makre mens de har sneget sig i ly for regnen. Sangteksten slutter med at de bliver ægteviet.

Etikken her bør jo andrage sig til at det helt sikkert kan svare sig at gøre noget for andre, uden man med det vons gives noget igen. Alting du giver til andre, kommer tilbage på et senere øjeblik. Et udmærket lille budskab at få oplyst til ungerne på en rigtig god facon. Endog selvom børnene eventuelt ikke præcist tænker så dybt over sangen, men en smule hænger jo nok ved alligevel.

Skriv et svar