Kategorier
Hjem og fritid

Hvordan måler man pulsen – Motion

Lav din egen hjemmeside her (add)

Man skal bruge et ur med sekundviser, og så skal man lige lære at mærke pulsen på halsen. Det vil normalt være ret let at mærke pulsslagene på halsen.

Pulsen måles i slag pr. minut. Men normalt giver det et passende resultat, hvis du måler pulsen ved at tælle pulsslagene i løbet af ti sekunder. Herefter skal du gange med seks, for så passer det med et helt minut.

Et eksempel fra min egen puls:

Jeg tæller 10 slag på 10 sekunder. Ganger det med 6. Således er min puls på 60. Dette er vel at mærke hvilepulsen. Når jeg løber hurtigt, kan den måske være næsten tre gange så høj, men så er jeg også oppe på et niveau, hvor jeg ikke kan holde den længe uden at blive forpustet.

Læst 2 gange

Skriv et svar