Kategorier
Job

Hvad kan jeg blive test – Uddannelse, job osv.

Lav din egen hjemmeside her (add)

Nogle elsker dem, andre hader dem: Hvad kan jeg blive tests.

Når en sådan test siger, at vi egner os til noget, som vi ikke har lyst til at blive, så er det ikke så mærkeligt, at vi kan få et anstrengt forhold til testen.

Men nogle af dem er alligevel lavet således, at de afdækker nogle grundlæggende træk i vores personlighed, som siger en hel del om, hvad vi kan blive – og ikke bør blive.

Hvor finder man en “Hvad kan jeg blive test”?

Der er mange af dem på nettet. En af de bedre ligger på siden jobindex.dk/cgi/typeindikator.cgi – her kan man tage den såkaldte “typeindikator”. Den kan sige lidt om ens grundlæggende træk, så man kommer til at vide mere om sig selv. Den er relativt hurtig at udfylde og stiller nogle relevante spørgsmål.  Man behøver jo ikke nødvendigvis bruge den i relation til jobsøgning. Det kan lige så godt blive et positivt redskab til ens liv generelt. Men testen skal tages som det, den er: En simpel online test og ikke mere. Det er jo slet ikke at sammenligne med en længere psykologisk test, som professionelt afdækker ens personlighedstræk, fx udadvendt vs. indadvendt, aggressiv vs. passiv, social vs. asocial osv. F1-artikler.dk

Personlighedstest i psykologi

Hvis du er interesseret i at få lavet en hurtigt personlighedstest, kan du bruge denne: test af personlighed. Den bygger på den berømte psykolog Hans Eysencks teorier. Han er én af de mest kendte og anerkendte inden for området.

Kort fortalt viser testen, hvor du ligger på to skalaer: Den ene handler om forskellen på at være udadvendt eller indadvendt. Den anden handler om forskellen på at være stabil eller ustabil (følelsesmæssigt). Med disse to parametre kan testen sige noget om dine grundlæggende personlighedstræk. Det kan have betydning for, hvilke jobtyper du egner dig til. Og dermed er det et godt supplement til en enkel “hvad kan jeg blive test”.

Hvad med intelligensen?

Man kan være intelligens på mange forskellige måder. I stedet for at teste, om du har over eller under 100 i IQ, kan du teste, hvordan du er intelligent. Det kan du fx gøre her: undersøg din intelligens type.

Skriv et svar