Kategorier
Diverse

Hurtigt i gang med hjemmeside

Lav din egen hjemmeside her (add)

Mange tror stadig, at man skal kunne programmere for at kunne lave en hjemmeside – eller i det mindst være lidt af en computer-nørd. Men det er slet ikke nødvendigt. I dag kan du få dig en hjemmeside med domæne til under 20 kr. om måneden. Og der medfølger et meget enkelt hjemmesideprogram, hvor du kan vælge skabeloner som kan ændres efter dine ønsker.

Webhotel

Det hele handler om at finde et webhotel, som har et indbygget hjemmesideprogram eller gratis installation af WordPress. Og det har mange webhoteller i dag. Det behøver ikke at koste mere end under 20 kr. om måneden.

Når du besøger en side, som tilbyder webhotel (hosting), skal du blot vælge et domænenavn, fx minnyehjemmeside.dk. Det kan godt være, at dit valgte navn ikke er ledigt, fordi andre allerede bruger det. I så fald er der to muligheder: Vælg et andet, eller vælg et domænenavn, som ikke ender på .dk – Du kan fx vælge, at domænenavnet skal ende på .nu eller .com.

Hvad er webhotel/hosting?

Webhotellet er det sted, hvor du har filerne til din hjemmeside liggende. På webhotellet er de tilgængelige hele døgnet rundt. Det er én af grundene til, at man gerne vil have et webhotel. Men der er også andre grunde. Fx tager de fleste webhoteller automatisk backup (kopiering) hver dag. På den måde risikerer du ikke, at du mister dine data.

Hjemmesiden kan som sagt laves i webhotellets hjemmesideprogram. Det er nok den nemmeste løsning. Nogle vælger også at installere det gratis open source system WordPress. Det er et system, som du kan logge ind i for at styre indholdet på hjemmesiden, og WordPress indeholder masser af gratis designs til siden, ja, faktisk over 1000 profesionelle designs. Det er verdens mest populære program til hjemmesider. Og da det er open source, kan du ændre alt i det. Skulle du blive træt af de designs, som ligger i systemet, kan du få en professionel webdesigner til at lave designet i WordPress-systemet. – Husk i øvrigt at korrekturlæse siden, når den er klar.

Udregne kvadratmeter

Læst 3 gange