Kategorier
Hjem og fritid

Hunderacer – Billeder og beskrivelser af hunderacerne

Lav din egen hjemmeside her (add)

Der findes mange hunderacer.

Se en liste på Hundetips.dk – hunderacer.

På siden kan du se de fleste kendte racehunde + blandinger.

Der er også billeder, således at du kan få et indblik i, hvordan de ser ud.

Hunderacerne findes i ti forskellige kategorier. På den nævnte hjemmeside kan du se beskrivelser af alle ti.

Med listen in mente er det nemmere at vælge hunderacer. Den viser nemlig forskellene i hundenes temperament og andre egenskaber. Nogle hunde er renavlet til jagt, og i dén kategori er der også opdelinger efter hvilken type jagt der er tale om. Generelt skal man vide, at disse hunde ikke nødvendigvis kan sammen med andre husdyr som fx katte. Hvis de er vokset op sammen, kan det ofte fungere, men ellers ikke.

Hunde, som er avlet til at vogte og styre får, har andre egenskaber. De har gode instinkter for at vogte områder og er generelt meget opmærksomme. Det er fx tale om border collie, alm collie og australsk hyrdehund.

Hvis man er sikker på, at man aldrig kommer til at gå på jagt, kan det i første omgang virke logisk at fravælge jagthunderacer. Man skal blot huske, at nogle opdrættere har avlet klassiske jagthunderacer som fx labrador til familiebrug. Derfor ser man ikke sjældent gamle jagthunderacer, som ikke har stort jagtinstinkt. Det er med andre ord ikke nødvendigvis hunderacer, det handler om, men lige så meget den avl, der er foregået. Når man avlet gennem mange generationer, kan man udvælge dem, som har bestemte egenskaber. Og går man efter familievenlige hunde, er der bestemte egenskaber, som kommer i højsædet.

Skriv et svar