Kategorier
Diverse

Hundeklipper – Elektrisk – M/ Ell. Uden batterier

Lav din egen hjemmeside her (add)

Når man taler om priser på elektriske hundeklippere, kan det umiddelbart virke, som om den gammeldags facon med sakse er et mere ønskværdigt alternativ. Men i sammenligning med priserne på en professionel hundefrisør / klipper er det faktisk ikke så dyrt. En hundetrimmer holder nemlig længe. Ofte hundens liv ud og mere.

Se mere: link.


Bevares, nogle el-trimmere koster tusind kroner. Men det kan en klipning og vask og de professionelle også koste. Jeg har søgt efter et par eksempler i mit lokalområde, Kolding, trekantsområdet. Priserne er ret høje. Så hvorfor ikke købe en hundeklipper og gøre det selv. Mit priseksempel på klipning og vask er måske lidt højt sat. Men prisen afhænger meget af, hvilken hunderace du har. De langhårede racer som fx collie og skt. bernhardshund er sværere at klippe. Sidstnævnte naturligvis også pga. størrelsen. Hvis man finder prislister hos hundefrisørerne, kan man se, at den slags racehunde kan være ret så dyre at få studset og redt. Prisen kan jo også afhænge af, hvor meget du selv har gjort for at holde pelsen ren og ikke-filtret / udredt.

Fordele ved at trimme hunden

Uanset om du bruger den elektriske eller den gammeldags, er det rigtig godt for hunden med trimning.

Du opdager, hvis den har utøj som lus, lopper eller flåter (som nogle kalder ‘tæger’, men de hedder egentlig ‘skovflåter’, hvis man nu skal være zoologisk korrekt.

Du opdager også bedre, hvis der er små rifter eller betændelser på hundens hud

Om sommeren er det mere behageligt for langhårede hunde at have kortere pels. Og en mindre filtret pels, idet der kommer mere ludt til huden, når pelsen er udredt og renset / vasket.

Med eller uden batteri?

Nogle oplever, at el-klippere til hunde er nemmere at bruge, når det er batteri-typen. Jeg er dog ikke enig. Ganske vist er der et argument om, at den med batteri kan bevæges frit, uden at man skal tænke på, at der er en ledning med. Men det har bare aldrig været et problem for mig, at der hænger en ledning fra min hundeklipper. Og så synes jeg, at det er træls at skulle skifte batteriet hele tiden. Eller oplade det, hvis man da vælger en trimmer med oplader. Men denne type kræver jo også et batteriskift på et tidspunkt, idet den genopladeligt batteri næppe holder for evigt. Den med ledning er for mig at se bedre. Der er ofte mere “power” i dem. Mere Watt.

Læg mærke til, om hunden er bange for maskinen

En klippemaskine summer. Nogle har en ret høj lyd, mens andre er moderate i støjniveau. Men uanset hvad du vælger, er det en god idé at lade hunden høre klippemaskinen på lidt afstand i begyndelsen. Smid evt. et par godbidder samtidigt.

En hundetrimmer er jo ikke ligefrem det mest naturlige for din hund. Derfor skal der lige gå lidt tid, før den er fortrolig med maskinen. Den behøver blot høre lyden et par gange. Smid evt. lidt godter til den, så den kan danne en positiv association mellem maskinen og maden. Eksperter anbefaler, at man er forsigtig og blid de første par gange. Hunden skulle jo nødigt få en dårlig oplevelse ud af det første gang. Det er derfor klogt at bruge sin hundetrimmer i helt korte tidsfrekvenser til at begynde med. Den skal bare lige opleve, at der ikke er nogen grund til at frygt den.

Bedste hundetrimmer

Du kan selvfølgeligt lave din egen vurdering, men for en mere objektiv vurdering kan du kigge på Amazon. Her anmelder de alle de produkter, som bliver solgt, herunder også hundetrimmere.

Læst 3 gange

Skriv et svar