Godt indeklima

For at skabe et godt indeklima, er der mange ting, der er på spil. Udover, at der selvfølgelig skal luftes ud flere gange dagligt og holdes rent, så har indretningen også noget at sige, når man snakker om indeklima.
Møblerne skal være af samme stilart, og rummene må gerne personliggøres ved hjælp af malerier og fotos. Der skal være rene ganglinjer, og hverken for mange eller for få møbler i et rum.
Et andet undervurderet men vigtigt aspekt er belysningen. Belysningen kan virkelig gøre en forskel og er med til at skabe en god eller dårlig atmosfære.

Mange gør desværre den fejl, at når de køber lamper, så går de udelukkende efter lampens udseende og tænker ikke over dens funktion og lysrefleksion.
Du kan have nok så mange lamper i din stue, men er de alle sammen lamper der afgiver nedadrettet lys, så vil der stadigvæk føles mørkt. Desuden vil det virke som om, at rummet er mindre, end det egentligt er og loftet vil også virke lavere. Det er der ingen, der er interesserede i.
En god tommelfingerregel er at finde forskellige lamper, der reflekterer lyset på forskellig vis og samle dem i samme rum.
Vidste du at lamper med lampeskærme af glas giver dobbelt så meget lys, som en lampe, der er helt lukket?
Vil du have en generel belysning i et rum, så skal man vælge en gulvlampe, lampe med klar skærm, væglampe eller lignende.
Er det i soveværelset ved natbordet, eller i hjørnet af sofaen, kan det være rart med hyggelig belysning, hvis du skal læse eller andet, og så skal man vælge lamper der afgiver nedadrettet belysning.

Tænker man over dette, er det slet ikke så svært at finde de rette lamper til ens hjem. Det handler bare om at tænke over mere end lampens udseende og fokusere mere på dets funktion.

Skriv et svar