Kategorier
Hjem og fritid

Godkendte våbenskabe til jægere

Lav din egen hjemmeside her (add)

Da jeg blev jæger, anskaffede jeg mig et mindre våbenskab med plads til 5 våben. Det kostede 2600 hos P. Lindberg. Det er godkendt som våbenskab, den såkaldte Skafor blå godkendelse, som jægere skal have for at kunne bevare deres våben lovligt. Godkendelserne findes nemlig i typerne GUL, GRØN, BLÅ og RØD. Den røde er den type, som har den stærkeste modstandskraft mod tyveri. Men til jagtvåben er det som sagt nok med den blå type. Spørg evt. butiksejeren, om skabet er godkendt til jagtvåben eller kig rundt omkring på det. Et eller andet sted skal der stå Skafor blå. Dette er især vigtigt, hvis du foretrækker at købe brugt våbenskab, fx på dba.dk

Jeg har været super glad for mit våbenskab. Det skal dog lige siges, at når de reklamerer med et våbenskab med plads til fem våben, så er det altså også kun lige fem, der kan være i det. For mig er det ikke noget problem, for jeg har kun et haglgevær og et luftgevær. Men hvis jeg forestiller mig, at jeg har mere jagtudstyr, end jeg har, ja så ville det være lidt træls, for ofte vil man gerne have andre ting i det. Fx har jeg min jagttaske, og hvorfor lige have den i våbenskabet. Fordi jeg gerne bevarer mine haglpatroner i tasken, og det er faktisk noget bøvl, hvis man skal til at tage dem ud af tasken hver gang man kommer hjem fra jagt. Ja, det skal lige siges, at man altså skal opbevare sine patroner i skabet. Det er derfor, jeg synes, det er lidt nemmere, når der er ekstra plads i skabet.

Godkendelse af våben

Når man har indsendt papirerne med våbenanmeldelse til politiet, så får man noget tid efter papirer, der viser, at man har tilladelse. Dette papir opbevarer jeg også gerne i skabet sammen med det andet udstyr.

Skabet skal boltes fast

Vidste du, at det er et krav, at skabet skues fast til både væg og gulv. Fire skruer i væggen, og fire i gulvet. Dette vil du også kunne se på det godkendte skab. Det har nemlig det rigtige antal huller på bagsiden og i bunden.

Igen: Jeg vil dog anbefale ikke at købe for småt her. Man kan næsten altid bruge mere plads, og så stor er prisforskellen heller ikke. Det ser ud til, at de forskellige størrelser koster nogenlunde det samme hos de forskellige butikker i Jylland. Når man er på jagt efter godt jagtudstyr, så kan det nogle gange være svært at sige nej til en spændende lille kaliber 20 haglbøsse eller en gammel, slidt salonriffel, som udmærket kan bruges til lidt rågeregulering eller lignende. Og så skal udstyret derhjemme ved væggen jo ikke være en hindring. I øvrigt kan det også være rart at placere andre værdigenstande bag lågen. Tyvene vil få svært ved at trænge ind. Det vigtigste er at få gemt nøglen et godt sted. Man har hørt om en jæger, som fik en bøde. Han havde haft ubudne gæster, som fandt nøglen og stjal hans grej. Politiet vurderede, at nøglen ikke var gemt forsvarligt nok.
I mit skab har jeg plads til lidt ekstra udstyr såsom jagthøreværn og handsker.

Emner: Jagtartikler, udstyr, skabe, våben, patroner.

Jagthøreværn 3M

Skriv et svar