God håndhygiejne er vigtigt

Gennem ens hverdag bruger man ens hænder til utrolig meget; arbejder man på en byggeplads, så har man helt sikkert fat i nogle værktøjer, arbejde du på et kontor, så rører du ved en masse mapper, papirer, computertaster osv., og du giver med garanti også hånd til en lang række forskellige personer. Hertil udveksle der utallige af bakterier, og det er derfor vigtigt, at man holder en god håndhygiejne, hvis man vil undgå at blive syg og smittet med mange forskellige bakterier, og det er hverken særlig sjovt eller lækkert, hvis man senere skal i gang med madlavning og andre ting.

Hygiejne er vigtigt

Hygiejne betyder i bund og grund læren om renlighed, og det bliver hurtigt til en rutine, da der er helt naturligt, at man holder en god hygiejne. Det har vi lært fra vores opvækst som helt lille, og denne vil altid hænge ved os. Der er mange forskellige former for hygiejne, men to af de bedste eksempler er, når man skal lave mad, da det allerførste punkt på menuen ofte er, at man vasker sine hænder grundigt, før man går i gang med at lave maden. På den måde undgår man bakterier i maden fra ens beskidte hænder, fra alt hvad man nu har måtte røre ved i løbet af dagen. Det er helt naturligt, og man vil tværtimod kigge skævt på personer, som ikke gør dette, før man begynder at kokkerere.

Et andet eksempel er, når man har været på toilettet. Her bliver ens hænder udsat for utrolig mange bakterier, og det er bestemt ikke lækkert, at give hånd med en person, som lige har været på toilet og ikke vasket hænder. Derfor er det også helt normalt, at man efter ethvert toiletbesøg vasker sine hænder grundigt.

Hvis ikke man holder en god hygiejne, så risikerer man at blive utrolig syg, og der kan i værste tilfælde opstå en epidemi, da bakterierne og sygdommen hurtigt kan smitte. Det finder der utallige af eksempler på, og netop derfor er hygiejne er meget vigtig ting, og nået af det allerførste vi lærer om som lille.

Hygiejne har ændret sig igennem tiden. For 1000 år siden var det helt anderledes. Der gik man i de samme klunser ugen lang, vaskede ikke hænder før og efter maden, og rengøring var ikke en normalitet i ens hjem. Dette var også en af grundene til, at pesten opstod, og den var svær af holde nede igen; hygiejnen var simpelthen for ringe.

 

Skriv et svar