Kategorier
Diverse

Genbrugspladsen

Lav din egen hjemmeside her (add)

Er der et sted, danskerne ikke er glade for at komme, så er det på genbrugspladsen, og det skal der gøres noget ved. Alt for mange el-artikler, batterier osv. ender i skraldespanden, hvor de absolut ikke hører til, og det skader vores miljø ret så meget.
Mange tænker ikke over det, når de smider den gamle kaffemaskine, dvd-afspiller eller andet i skraldespanden, men de indeholder en masse giftige stoffer såsom kviksølv, cadmium, bly, kobber PVC og brommerede falmmehæmmere.

Når det ryger i forbrændingen afgiver det så mange skadelige stoffer, der kan have katastrofale konsekvenser for både mennesker og dyr. Så husk det dog. Alle el-artikler skal på genbrugen. Det gælder også mobiltelefonen, opladeren, den elektriske tandbørste osv.
Der er genbrugsstationer mange steder i landet, så der er ingen undskylding. De har også åbent i weekenden, og så er det helt gratis at smide sti affald der. Ønsker du også at vi bevarer en ren og sund planet, som dine børn trygt kan vokse op i, så er du nødt til også selv at tage ansvar for miljøet og gå forrest.

Generelt er vi mennesker ikke særligt gode til at passe på miljøet. Selvom ingen af os bevidst ønsker at ødelægge naturen, så er der mange af os, der er med til at gøre det, ved ikke at tænke over vores adfærd. Det handler ikke blot om at købe en miljøvenlig vaskemaskine eller andre miljøvenlige el-artikler, der ikke forbruger meget strøm. Det handler også om ikke at starte en halvtom vaskemaskine, ikke at lade lyset være tændt, når du ikke bruger det, og om ikke at lade vandet løbe, mens du børster tænder. Det er små ting, men det er de små ting, der tæller med i det store regnskab. Samtidig sparer man penge på vand og el, når man forbruger mindre.
Tag bussen eller cyklen, når du skal handle i stedet for at starte bilen og nedsæt dit CO2-forbrug. Alt tæller, og tænker vi alle sådan, skal vi nok blive bedre til at passe på miljøet.

Skriv et svar