Kategorier
Diverse

Flis – sådan arbejder du sikkert med flis (barkflis m.m.)

Lav din egen hjemmeside her (add)

Flis sælges som godt naturprodukt, men…

Man skulle tro, at et naturprodukt som flis var ganske ufarligt at arbejde med. Men faktisk tyder noget på, at det er en god idé at være lidt varsom, når man arbejder med flis (barkflis m.m.), som skal sælges i store mængder.

På siden flisogskimmelsvampe.dk får man rigtig god info om emnet. Det viser sig, at flis kan indeholde skimmelsvampe, som kan være skadelige, hvis man arbejder meget med flisen, altså hver dag og mange timer om dagen. Det skyldes, at indånding af skimmelsvampesporer (som flis kan indeholde) kan give sygdom. Det gælder ikke de mennesker, som kun skovler lidt flis i haven en gang eller to om året – men for de mennesker, som er i tæt berøring med det hver dag, kan det i nogle tilfælde være en lidt anden sag.

Hvilke sygdomme

Ifølge siden flisogskimmelsvampe.dk kan nogle af symptomerne være træthed og svimmelhed. Det er der jo så mange, der har, hvorfor man ikke kan betragte det som (nødvendigvis) forårsaget af flisen. Men der kan også opstå mere alvorlige lidelser såsom astma. Det er vigtigt, at de mennesker, som arbejder med flis, kender til risici og mulige forebyggelser. Med ganske få midler og lidt sund fornuft undgår man let symptomerne. F1-artikler.dk

Site om flis
På flisogskimmelsvampe.dk får du også at vide, hvordan du undgår problemer med arbejdet med flis (barkflis og andre typer). Når man kigger på siden ”værnemidler”, får man fx at vide, at diverse former for åndedrætsværn kan være en fordel, hvis man arbejder meget med flis eller lignende træprodukter, som kan indeholde sporer.
Siden beskriver de forskellige masketyper, som findes i butikkerne. En halvmaske er den letteste at arbejde med og skulle være udmærket til flisarbejdet. F1-artikler.dk

Pointen med siden er at vise, at helbredet altid er det vigtigste, når man er på arbejde. Det kan også være i virksomhedens interesse, at medarbejderne har det godt, når de arbejder med bearbejdning og salg af flis. For konsekvenserne ved sygdom kan være store ved sygdomstilfælde, store for flere parter og i sidste ende samfundet.

Flis Barkflis m.m.

Skriv et svar