Flis – forskning i barkflis

Forskning i arbejdet med flis

I det tidligere indlæg om flis fremlægges også nogle måleresultater. Før man ser på tallene, bør man vide, at der i september måned i gennemsnit er ca. 1000 sp./m3 luft i naturligt udendørsluft (september er den spore-rigeste måned). Man bør naturligvis se målinger ved flisarbejdere i relation til dette tal. Det er altså normalt med et vist niveau af sporer i luften, naturligvis. F1-artikler.dk

Hvad bruger man flis til?

Du kender sikkert først og fremmest flisen fra haverne, hvor den bruges som dækmateriale ved bede osv. – eller fra nogle stisystemer, hvor det er rart, at der er smidt lidt barkflis, så underlaget ikke bliver så smattet. Men den bruges også som brændsel. Faktisk har den store interesse for biobrændsel medført større produkterne af flis end tidligere. Det er naturligvis også populært, fordi det er CO2-neutralt. Du bliver således mere miljørigtig, når du bruger det i brændeovnen. I Herning findes kraftværket Elsam, som bruger flis som materiale. Men det er altså ikke kun i Jylland, at den slags findes. Det er så småt ved at blive populært i byer uden for Danmark.

Flis til haven

Mange bruger som antydet flisen i haven. Det kan købes i byggemarkedet og lignende, men med den rigtige maskine kan du også sagtens lave det selv ved at bruge dit eget grenaffald fra haven.
Kopiering af teksten er ikke tilladt. Alle rettigheder forbeholdes F1-artikler.dk

Skriv et svar