Kategorier
Biler Hjem og fritid

Et sikkert transportbur til hunden (Bil)

Lav din egen hjemmeside her (add)

Jeg har lagt mærke til, at når folk har haft hund i længere tid, så plejer de at bruge transportbure i bilen i stedet for seler og alt det andet. Det må der være en årsag til. Når hundeejere kigger på hundeartikler, hvad sker der så i deres tanker? Det er meget typisk for de nyere hundeejere, at de er lidt skeptiske over for transportburene og kasserne. De tænker måske, at der er for lidt plads. Min egen erfaring har dog været, at når hunden sidder på bagsædet, altså efter at man har lært den ikke at springe rundt i bilen, så bruger den faktisk meget lidt plads. Så lidt, at transportburet er rigeligt i sammenligning med det.

Især når man har en halvstor hvalp, er det risikabelt at lade den være fri i bilen. En hvalp, der allerede har ødelagt nogle af dine grønne planter og tisset på gulvbrædderne.

Se nogle eksempler her – der er også en længere begrundelse for at bruge bure frem for seler.

Hvad anbefaler eksperter

Man behøver ikke læse tykke, akademiske bøger om emnet. Der findes nogle seriøse organisationer, som har forsket i spørgsmålet om sikkerhed. Den forskning kan vi andre (og måske også et par forsikringsselskeber) nyde godt af.

Nu kan man jo diskutere, hvem der er eksperter, men jeg kan fortælle, at både FDM og Dyrenes Beskyttelse har et positivt syn på transportburene. Der er en henvisning til nogle af deres artikler i linket ovenfor.

hunde i bilen.

I buret kan du have en masse tilbehør med: Vandskåle, evt. foder og et godt tæppe. Hundesnoren kan man hænge på lågen – altså på den udvendige side, det er mere sikkert.

Hvad er IATA, og skal jeg købe det?

Når man køber et IATA-godkendt bur, så kan man være ret så sikker på, at de fleste flyselskaber vil godkende det. Men hvis du ikke har i sinde at transportere hunden med fly nogensinde, så er IATA-stemplet lige meget for dig. Og dog: IATA-godkendelsen bygger faktisk på nogle fornuftige antagelser om, hvordan buret skal være i henseende til størrelse og et par andre ting. Så jeg ville i hvert fald ikke have noget imod at købe det. Der er masser online-muligheder for køb.

Hvad er bedst i test?

Det er meget nemt at svare på. Spørg professionelle, som bruger transportbure i deres daglige virke.

Skriv et svar