Kategorier
Hjem og fritid

Bruger du godkendt transportbur i bilen?

Lav din egen hjemmeside her (add)

Mange hundeejere foretrækker at lade hunden sidde på bagsædet under køreturen. Det er dejligt nemt, og hunden ser ud til at sidde ganske komfortabelt.

Men er det nu sikkert nok?

Efter at have set et spændende video-indslag på fdm.dk kan man hurtigt få klar besked om, hvorvidt det er sikkert at have hunden siddende på bagsædet uden sele eller noget andet, som bidrager til sikkerheden. Videoen er en crash-test-video, hvor der er sat fokus på, hvad der sker med GPS, DVD-skærme og så… ja hunde ved voldsomme kollisioner.

Videoen (http://www.fdm.dk/video/crashtest-med-hund-gps) gør det tydeligt, at hunden kommer slemt til skade, hvis den blot sidder på bagsædet, som mange hunde jo gør. Filmens crash-test-hund (som altså blot er lavet af stof og nogle andre tungere materialer, som får den til at virke som en rigtig hund) bliver flået i stykker og er tydeligvis også farlig for de øvrige passagerer. Så måske man skulle overveje søge efter “gode hundeartikler” på Google i stedet.

Transportbure i bilen giver også andre fordele: Det er lettere, meget lettere, at holde resten af bilen ren, så man kan være bekendt at have gæster med i bilen. Nogle hunde forholder sig også mere roligt under køreturen, ligesom det er nemmere at placere vandskålen et godt sted, hvor den ikke vælter.

anbefaler denne side om transportbure hunde eller denne: sikkerhed og kørsel.

Læst 2 gange

Skriv et svar