Kategorier
Korrekturlæsning - Artikler om korrektur

Billig korrekturlæsning

Lav din egen hjemmeside her (add)

Får man, hvad man betaler for, når det gælder korrekturlæsning? Er der sammenhæng mellem priser og det færdige arbejde?

Det siges i hvert fald om de fleste produkter, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Men når det kommer til korrekturlæsning, har jeg en helt anden holdning. For nogle gange kan man få en danskstuderende til at redigere tekst for ganske få penge – og så er de måske ligefrem bedre end nogle af de andre, som praler af, at de har kaldt sig korrektører i flere år. Men nogle af dem har stavefejl på deres hjemmesider! Så hvorfor vælge dem. Hvorfor være bange for at gå efter billig korrekturlæsning.

Hvis du er i tvil om kvaliteten, så er der et lille tip her. Send en side til en korrektør, få det tilbage og send det til en anden korrektør. Og måske en tredje senere hen. Det vil give dig et godt billede af situationen. Selvfølgeligt vil det koste lidt, men det er jo også vigtigt at finde den rigtige – og det er ikke altid den dyreste. De billige kan være lige så gode.- Du kan også undersøge den pågældende korrekturlæsers hjemmeside for fejl. Det siger en hel del.

Fordelen ved at have tekster uden fejl er ret indlysende. Du fremstår mere seriøs og professionel. Stavefejl er ikke professionel kommunikation. Og en korrekturlæser finder dem hurtigt, og det behøver ikke koste ret meget.

Priser på korrekturlæsning
Regn med ca. 40 kroner pr. side. Og det er nogle gange før moms. Nu kan priser som bekendte variere, og det kan også have noget at gøre med, hvor godt du skriver. Hvis du laver rigtig mange fejl, vil korrektøren måske sige, at det skal koste mere – for det tager jo meget længere tid at rette tekster med mange fejl. Når man fx retter et speciale, kan der nogle gange være ganske få fejl, fordi det er studerende, som er vant til at skrive. Det er i øvrigt dumt ikke at få rettet et speciale. Det trækker ned, hvis der er fejl.

Hvis det er meget billigere end de nævnte 40 kr., ja så vil jeg nok tænke, at der må være en grund til, at de ikke tager mere. Det kan fx være manglende erfaring m.m.

Skriv et svar