Kategorier
Diverse

Beregn billån – Hurtigt og nemt med regneark – Månedlig ydelse m.m.

Lav din egen hjemmeside her (add)

Når man sidder med mange regneopgaver og pludselig får beskeden “beregn månedlig ydelse på billån“, er der mange løsninger. Én af de bedste får du med Excel regneark.

Beregn billån med regneark

Det handler om at bruge de såkaldte ydelsesfunktioner.

Vi tager lige et eksempel:

Du vil låne 200.000 kr. og ved, at renten på dit lån er 4,5 %. Du ønsker at betale over 7 år (84 måneder).

Åbn Excel

Prisen på bilen sættes i cellen A1. Antal måneder i A2. Og renten i A3 (husk procenttegn).

Klik i cellen A4. Tryk på “fx” (findes øverst). Find funktionen “YDELSE”.

I den lille menu skal du udfylde felterne. Øverst skal vi have renten på dit billån – du skal skrive A3/12 (altså det felt, hvor renten står divideret med 12). Vi dividerer med tolv for at få renten på lånet fordelt ud over de tolv måneder i året. Og fordelen ved at skrive A3 i stedet for 4,5 % er, at vi så efterfølgende kan ændre tallet, hvis det skulle blive nødvendigt (fx hvis renten stiger eller falder). (Copyright 2011 F1-artikler.dk)

Det næste felt er “samlede antal ydelser på lånet”, dvs. de 84 måneder. Vælg feltet A2.

Tredje felt er “nutidsværdien”. Det betyder ganske enkelt prisen på bilen. Skriv A1.

I denne lånetype kan vi godt undlade at udfylde de to sidste felter. En længere forklaring på dette må komme en anden gang.

Tryk på “Ok”. Nu får du at vide, hvad dit billån, eller hvad det nu er, du vil låne til, koster hver måned. Her har vi lavet et realistisk eksempel, hvor man skal betale det samme hver måned.

Kom du også frem til 2780,03. Der står minus ved tallet, fordi det er penge som skyldes på et billån. (Copyright 2011 F1-artikler.dk)

Udregn en anden ydelse

Hvis vi forestiller os, at denne månedlige ydelse er for høj til kunden, kan vi sagtens udregne, hvor meget de kan låne for med en lavere ydelse, fx 2500 kr. om måneden.

Her bruger vi “målsøgning”:

Klik i det felt, hvor lånets månedlige ydelse står (A4). Vælg fanen “Data” (helt øverst).

Vælg “Hvad-hvis-analyse”, vælg “Målsøgning”.

I det første felt, “Angiv celle”, står der nu A4. I det næste felt skal du skrive, hvad du ønsker, at den månedlige ydelse på lånet skal være (i dette tilfælde 2500).

I det sidste felt skal Excel have at vide, hvilken celle der må ændres på, for at tallene kan gå op. Vi vælger A1 – så kan vi se, hvor meget bilen må koste.

www.biler123.dk/dr-har-fundet-det-billigste-billan-til-dig-boing/

Tryk Ok.

-179854,028

Læst 4 gange

Skriv et svar