At forsikre en klassisk bil

De fleste kører rundt i dem i sommerhalvåret, velvidende at det ikke er nemt at få forsikret en veteranbil hele året rundt.

Men tro nu ikke, at det hele er så dyrt, når vi taler om de gamle biler. Faktisk kan du købe bilerne med meget lavere afgift, og det med forsikring til veteranbil – link er ikke så tosset endda.

På den side, som jeg linker til ovenfor, er der samlet lidt info, dvs. overskuelig info + et par links til selskaber, som tilbyder veteranforsikring. Hos nogle af selskaberne kan downloade deres regler og vilkår online, ofte i hele PDF-dokumenter.

Naturligvis får du også mulighed for at ringe ind for at spørge til deres vilkår. Man bliver bedt om at svare på en masse spørgsmål.

Fx vil de gerne vide, hvilken tilstand bilen er i. Et sted så jeg, at man skulle indsende et vellignende foto samt en masse oplysninger om bilen. Nu er der jo også forskel på, om vi taler ansvarsforsikring eller kasko. I sidstnævnte tilfælde er det ret almindeligt at kræve, at veteranbilen er sat i en låst garage. Ellers dækker forsikringen ikke. Det gælder naturligvis især for de dyrere klassiske biler.

Hvis man skulle forsikre en velholdt Ford Mustang årgang ’68, så kunne bilprisen nemt ligge omkring en kvart million, og således ville man så småt begynde at overveje, hvad der ville ske, hvis den blev stjålet. Andre biler er meget, meget mere værd.

Skriv et svar