Kategorier
Diverse

Astrologi – Hvad det kan sige om dit liv

Lav din egen hjemmeside her (add)

Astrologi handler om den indflydelse, som himmellegemerne har på menneskets liv på Jorden. Stjernernes, månens, planeternes og Solens påvirkning på vores liv beskrives og undersøges i astrologi. Med eksakte beregninger på himmellegemerne og viden om dit præcise fødselstidspunkt kan det lade sig gør at sige noget om dine særlige menneskelige egenskaber.

Astrologer kan sige meget om, hvilken mennesketype man er. Med denne viden forstår man sig selv bedre, ligesom man er bedre stillet over for fremtiden.

Astrologi kan bruges til at forudsige bestemte forhold i dit liv.

Videnskaben astrologi har eksisteret længe før vores tidsregning. Næst 2000 år før år 0. Dengang blev det brugt til at forudsige vigtige begivenheder såsom krig og naturfænomener. I dag spiller astrologien en større rolle i bestemmelsen af menneskers livsbane og personegenskaber.

Babylonierne stillede horoskoper ca. 400 år før år nul.

I New Age og andre nyere religiøse bevægelser har astrologien en meget central plads. Undersøgelser af fødselshoroskoper er meget udbredt i den sammenhæng.

Som nævnt handler det om stjernernes placering, men også om de fire grundelementer ild, jord, luft og vand. Menneskets egenskaber kan forbindes med de fire elementer.

Der er ingen tvivl om, at astrologien har været udsat for megen kritik – Men alligevel har den bevaret sin popularitet.

Horoskoper

Ordet kommer fra det græske horoskopos. Det er sammensat af hora (‘tid, time’) og skopos (‘betragter’).

Der findes mange forskellige typer, fx ugehoroskoper, livshoroskoper og fødselshoroskoper.

Til tider bliver ordet også brugt om det diagram, der viser himmellegemernes placering i forhold til hinanden på en persons fødselstidspunkt og -sted. Astrologerne bruger det til at bestemme menneskers egenskaber og livsbane.

Det er pointen, at et bestemt stjernetegn er associeret med bestemte egenskaber, og samtidig er det enkelte menneske helt unikt.

Horoskoper kan også bruges i forbindelse med terapi, fx parterapi.

Ordets oprindelse

astro- præfiks
Ordet kommer fra græsk: astron, aster betyder ‘stjerne’.

På nettet kan man finde diagrammer og fødselshoroskoper fra kendte mennesker, fx Justin Timberlake og George W. Bush. På siden bobmarksastrologer.com har de “charts” fra flere kendte:
Jennifer Leigh

Alan Turing

Martha Stewart

Goldie Hawn

Læst 8 gange

Skriv et svar