4G dækning i Horsens og Randers

4G i Horsens og Randers

Så har TDC lagt endnu flere positioner ud på det kommende LTE netværk, også kaldet 4g netværket.

Helt konkret er det i Horsens og Randers at TDC planlægger 4G master. Det har tidligere kommet frem at Kolding, Esbjerg, Aarhus, Aalborg, Odense og København er de kommende 4G byer, men nu kan 2 jydske byer altså skrive 4G ny på “cv ‘et”

4G netværket er et lyn hurtigt nyt super mobil netværk, der gør det muligt teoretisk at få op til 100 mbit /s internet via mobilnetværket. Der vil dog gå mange år inden vi når op på disse hastigheder, men det er altså fremtiden.

Der findes dog ingen mobiltelefoner endnu der understøtter disse hastigheder, og derfor er det foretrukne medie mobilt bredbånd til brug af 4G. Indtil videre er det dog stadig kun Telia der tilbyder muligheden for at bruge 4G netværket, som almindelig kunde.

Flere eksperter indenfor området mener at der vil gå 3-5 år førend at 4G netværket vil være ligeså stabilt som det nuværende 3G netværk. Der vil yderligt gå ca. 8-10 år inden man forventer at GSM netværket er dødt. Dette skyldes at så længe 3G netværket ikke er fuldt ud bæredygtigt, så lukkes der ikke for GSM. Derudover skal man være klar med en stor del 4G og som sagt skal 3G netværket kunne bære alle transfere på netværket.

Skriv et svar