Pas på dig selv og dine ører til koncerter

Det er blevet sæson for festivaler og udendørskoncerter, men er du klar over hvordan du passer på dig selv? Der er flere rapporteringen om unge mennesker der er kommet slemt til skade grundet ringe beskyttelse mod det høje musik eller grundet alt for tætpakket publikum.

Det er utrolig vigtigt at vide hvordan du tager de rette forhold så du undgår at ende med høreskade eller som gulvtæppe for resten af de koncert glade unge. Jeg vil her gennemgå de få tips der kan hjælpe dig til en fantastisk koncertoplevelse.

Musikken er meget høj til koncerter og man kan hurtig blive fanget af stemningen, mens ørene lider. Når du skal beskytte dig korrekt mod skader i ørene, er der to ting du skal være opmærksom på. Når musikken bliver forvrænget eller du føler den knaser i ørene, så er du for tæt på højtalerne og så skal du tage musikerhøreværn på, de er lavet specifikt til dette og hvis du investere lidt ekstra i dem vil musikoplevelsen kun blive bedre. Suser det i ørene efter koncerten, har dine øre taget skade og du skal næste gang gå længere tilbage eller beskytte dine øre.

Hvis du vil læse lidt mere om koncert højtalere og de muligheder der er for lys og lyd, kan Tuxen være behjælpelige.

Til koncerter er publikum tæt pakket og det kan hurtigt ende ud i at man lægger under publikum. Detter er utrolig farligt og kan undgås ved at du tager nogle enkelte foranstaltninger. Føler du at der bliver for trængt, skal du omgående gå mod det nærmeste træ eller stolpe, der er tomt. Herfra kan du finde en vej ud af den store mængde mennesker.

Husk også altid at være hydreret og have folk omkring dig som er opmærksomme på dig. Hvis du falder om eller bliver klemt, kan menneskerne omkring dig sikre sig at du kommer i sikkerhed.

Hvis det handler om beskyttelse af hørelsen på jagt, kan du også vælge det velkendte høreværn Peltor Sportac fra 3M (De bedste rejser høreværn). Det er et elektronisk høreværn, som giver dig mulighed for tydeligt at kunne høre, hvad der foregår i omgivelserne. Man kan skrue og ned, og batterierne varer i ca. 600 timer.

Skriv et svar