Hvordan skriver man en ansøgning? Se godt eksempel her – og få jobbet!

Spørgsmålet “hvordan skriver man en ansøgning” i 2019 er ikke ukendt – langt fra. Heldigvis er der masser af hjælp at hente, uanset om du søger stilling som sygeplejerske, lærer, vikar, ingeniør eller noget helt andet.

Her skal vi se på, hvad programmet Word kan gøre for os:

1) Åbn programmet Word.

2) Tryk på Office-knappen – det er den store runde, som du finder øverst til venstre.

3) Tryk på “Ny”. – Skriv “ansøgning” i søgefunktionen, som findes øverst i menuen.

4) Bemærk den skabelon, der hedder “Brevforside til ansøgning om midlertidig stilling”. Tryk på den og tryk “Hent”.

Se eksempel på jobansøgning

Nu vises et eksempel på en ansøgning. Du bør naturligvis ændre et par ting i teksten. Fx er det jo ikke sikkert, at du søger en midlertidig stilling. Og måske hører du til dem, der synes, at det lyder lidt stift og formelt at sige “De” til en person. Det kommer an på, hvilken type job vi taler om. Som sygeplejerske kan der måske være en anden sprogtone, end hvis man søger som lærer.

Men helt grundlæggende er dette eksempel på en jobansøgning udmærket af flere grunde: Den er helt enkelt, den går lige til sagen, den er klart formuleret, og så spilder den ikke læserens tid med alle mulige unødvendige oplysninger. Og så gør det jo heller ikke noget, at den er 100 % fejlfri rent grammatisk.
ansoegning job eksempel ansogning
Det gælder naturligvis om at ændre, således at den passer til det job, som du søger. Taler vi fx om stillingen som sygeplejerske, kan det godt være, at den skal udformes lidt anderledes, end hvis det var til en stilling som lærer, vikar eller multimediedesigner.

Indsæt billede

Det er en rigtig god idé også at sætte et billede ind – det kan faktisk være altafgørende for, om du får stillingen. På denne måde husker de dig bedre og forbinder ansøgningen med et menneske, som de kan se for sig frem for bare en masse ord på et stykke papir.

Et par fif

Til jobsamtalen:

Forklar, hvorfor du søger stillingen.

Vis, at du har viden om virksomheden (fx dens værdigrundlag, historie, organisation etc.)

Smil – og vær åben og ærlig. Vær dig selv.

Se også Fræk film om sygeplejeuddannelsen

Emner: Jobsøgning, A-kasse, Arbejde, ansøgning

Skriv et svar